Want your
own Fotopage?






 
Zone of Peace, Freedom & Neutrality
E.T.
By: et hajar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]
Sunday, 18-Oct-2009 08:35 Email | Share | | Bookmark
Cameron Highland bersama BFF

 
 
 
View all 6 photos...
wah,
cara untuk kami menghabiskan masa bersama sebelum Ina terbang ke Melbourne adalah menganjurkan satu lagi trip lawatan sambil bersuka ria ke Cameron Highland. bersemangat kan?? yelah, kami kan BFF. Tak rela akan perpisahan namun, apakan daya, demi masa depan yang cerah, kami merelakan pemergian cik Ina.. (ye Ina, best jugak ko dpt sambung kat Melbourne, sudah tentu aku takkan melepaskan peluang keemasan beronggeng kat Aussie pulak lepas ni. hehehehehe)


p/s: oh ye, semenjak penggunaan facebook yag agak meluas dan lebih mudah, nampaknya aku agak meng anak tirikan fotopages ni.. dan aku rasa, bukan aku je bersikap sedemikian, rata2 org lain pun dah tak brape nak layan fotopages.. hmm, kesian sungguh..



Tuesday, 18-Aug-2009 10:25 Email | Share | | Bookmark
Melawat Melaka bererti Melawat Malaysia

Melaka Bandaraya Bersejarah

Date: 15 August 2009
Duration: sehari suntuk
Modus operandi : plan sendiri + drive sendiri .. ikut suka hati pakej jugak
Member yang join : E.t (mastermind), Aca (bendahari), Ina (sleeping partner) and Pipot.(juga sleeping partner)

first skali nak komen apakebenda punya motto la melaka ni.. tak best lsg.. melawat melaka bererti melawat malaysia.. punya la panjang motto


Thursday, 13-Aug-2009 10:28 Email | Share | | Bookmark
TEMASEK

 
 
 
View all 27 photos...
SINGAPORE VACATION

DATE: 17-19 JULY 2009
Duration: 3 Nights 2 Days
Expedition member: E.T (the mastermind, all rounder), Ena, Aca, Pipot, Shasha and Chuan Ying
Transportation: KL-SIN by train, Senandung Malam 9.30 pm - 8.30 am
SIN -KL by Airasia, has been delayed to 10.35 pm - 11.35
Accomodation: Backpacker Hostel, SD20 per night (which is quite cheap compare to other options)

Activities: berjalan menonong ikut suka hati mana kaki nak pergi.. ikut suka hati pakej
Places of interest :

1.Sentosa Island (lama jugak kitaorg spend masa kat sini.. dr pagi smpai petang la.. byk sgt aktiviti yg boleh dibuat.. fully recommended)
2. mlm kitaorg lepak kat riverside, clark quay.. mmg happening sgt.. saturday night fever gitu..ada reverse bungy, extreme swing, belly dancing, night market..mmg terlebih happening tmpt ni.. for those who hates crowded places, toksah mai la tmpt ni.. buat sakit kepala je..
3. the next day kitaorg pegi redah tmpt2 menarik around the city.. brunch kat geylang kat tmpt yg sgt best.. Mr teh tarik apekebenda ntah.. serius sedap brunch kat sini. I had Ayam penyet + teh ais.. marvelous wa cakap lu.. ni pun ada rasa terliur je ni
4. naik bas double decker pegi arab street. mcm takde pape je kat sini kitaorg proceed g bugis street.. kat area bugis street ni ada area mcm petaling street.. mcm2 benda jual kat sini.. aku telah memborong 4 t shirts singapore as souvenirs.. ada bangunan yg unik mcm fungus (shasha & ying yg ckp)..
5. then naik mrt pegi esplanade.. jln kaki dlm raffles mall.. lalu underpass menuju ke esplanade (yg mcm durian tu).. kat underpass tu byk sgt art piece yg menarik.. as usual, sesi bergambar adalah wajib..
6. from esplanade lalu kat bridge tu utk pegi area merlion yg sgt famous itu.. bergambar lagi.. then menghilangkan dahaga kat starbuck (erk, shouldn't we banned this??)..
7. jalan kaki lagi amik mrt pergi orchard road.. seriously sgt ramai org.. mcm semut..keluar masuk shopping mall high class kat situ..tgk org beratur panjang kat luar LV boutique tggu giliran nak masuk.. are they insanely rich??? jeles bangat..pelik haku..
8. naik balik MRT pegi little india.. alamak.. sungguh la wrong decision pegi sini sbb takde pe kat sini.. cuma dpt la feeling sikit2 mcm berada kat india.. ramai nya umat india kat sini.. feels like entering a new different world from singapore.. selamba je umat2 india itu berpeleseran, duduk ramai2 atas padang, mencangkung tepi jalan.. hmm, not so good scenery..
9. naik bas nak g geylang.. tapi salah amik bas.. kita tau bas tu cuma akan berhenti kat area neighbour geylang.. tapi sbb dah tak sabar sgt kat bus stop (ramai sgt org india) kitaorg lebih sggp berada dlm bas rather than waiting for the right bus.. lantak la apa nak jadi.. asalkan tak perlu berada di bus stop itu..
10. back to backpacker utk amik beg.. then naik MRT g changi airport..changi airport agak besar dan canggih.. patut la dpt award..tunggu flight yg delay itu.. tukar baju sbb dah masam sgt baunya..

overall, trip jalan2 singapore adalah agak memenatkan.. packed with activities... kaki juga adalah agak sakit.. (namun tidak boleh menandingi sakit kaki memanjat kinabalu).. definitely i want to make a comeback to singapore.. byk lagi tmpt yg belum pegi.. nanti universal studio siap tahun 2010 (katanye) insyaAllah boleh revisit again..











Wednesday, 15-Apr-2009 06:34 Email | Share | | Bookmark
Revisit Sabah, Here I Come Again

 
 
 
View all 66 photos...
2 - 8 APRIL 2009

aku g Sabah lagii. awal april tahun lepas aku pegi Sabah with a bunch of UIA friends.. but this time around, aku pegi lagi dgn member UKM + member atas member.. more fun, visited more places, very3X delicious food, more pictures, more expenses (erkkk) , more pain (aiyak!!) segalanya mmg best aaaah.. SABAH MEMANG BESTTTTTT!!!!!!

Day 1 (2 APRIL 2009) - THURSDAY
kalo dah kontroversi, mmg minah2 kontroversi jugak la.. chuan ying and shasha missed their flight.. ada ke nak departure 11.10 am pukul 10.40 baru korg sampai.. mmg la counter closed sudah.. nak tanak, had to buy another ticket la.. each RM 424.. hambik ko.. adding salt to the wound, shasha had to pay extra RM 45 due to excess weight.. bukan setakat tu je.. sbb tunggu shasha n ying jugak, sampaikan nama kitaorg pun telah diannouncekan di ruang udara LLCT sbb lmbt masuk flight.. glamor betul..
p/s: (mende ko bawak ni sha.. mmg patut la kitaorg pggl ko doraemon.. segala benda ko bwk dalam poket hikmat ko tuh..)..
mlm kitaorg mkn besar kt food court kg. air.. menarik.. harga pun menarik gaks.. hehehehe.. then joedee bwk jln2 KK city at night.. segala pub and bar kitaorg dah masuk (masuk dan passby saje tau.. bukannya lepak dlm tu.. hilang akal dah joedee ni bwk kitaorg g tmpt cenggitu)..

Day 2 (3 APRIL 2009) - FRIDAY
pagi2 lagi dah ada mission... menyerang office joedee.. bincang about price to kudat n kinabalu park yg sgt mahal.. diaorg ni over charge kitaorg la.. nasib baik kitaorg ni bukan first time pegi sabah.. so boleh la sket2 tau psl harga kereta sewa, bot pegi island and so on... so dah discuss2, boleh pulak bagi kurang harga sket.. menci tau.
pasal island, kitaorg uruskan sendiri.. urus sendiri lagi murah.. travel agency cekik darah.. ok je kitaorg uruskan sendiri.. island seperti biasa pergi manukan, mamutik and sapi.. mmg best dan masyuk.. I love Tunku Abdul Rahman Marine Park.. always and forever..
p/s: kat pulau sapi ada 2 ekor babi.. geli geleman je. kitaorg tak mandi kat beach pun.. just tukar baju je kat sana. mlm we had dinner at Little Italy.. seriously, pizza dia sgt sedap wpun aku tak gemar makan pizza... cuma yg tak best, joedee joined us for the dinner.. mana tah dtg, tiba 2 timbul je..

Day 3 (4 APRIL 2009) - SATURDAY
yeay.. hari ni pagi2 kul 8 am charles dah dtg amik kitaorg utk ke kudat.. breakfast makan kat tuaran, restoren ady's.. nasi lemak mmg sedap.. then proceed to kudat, tanjung simpang mengayau.. lebih kurang 2-3 jam jugak nak sampai.. sampai tip of borneo, nun dia, matahari tegak atas kepala.. panas beb.. berpinar mata sbb terang sgt.tapi the view sgt superb.. cun gilos.. mmg best.. rugi tak pegi sini.. i think boleh lawan Uluwatu kat Bali kot.. cantik laut..sangat cantik..lunch kat sana. mkn biasa2 je.. then heading back to KK.. singgah Rungus Longhouse.. ada la persembahan tarian serba sedikit..sesi bergambar is a must.. (biasala. girls).. sambung our journey to KK then kat area telipot kot, makan kelapa puding + kelapa bakar + lokan panggang.. melelh air liur beb mengingatkan kembali kesedapannya.. sedapnya!!!! lepas tu sblm sampai KK, dinner at anjung selera Likas.. alamak makan lagi.. and sedap jugakk. nasi putih sweet sour prawn lagi.. masyuk.. kesimpulannya, hari ni mmg kitaorg makan sedap2 belaka..

Day 4 ( 5 APRIL 2009) - SUNDAY
pagi2 layan Gaya street market.. then check out dan menuju ke Kundasang..pit stop kat pekan nabalu.. then register nama utk mendaki gunung kinabalu kat Kinabalu Park.. lunch at fairy garden.. proceed tu kundasang.. beli buah2an.. terus ke Poring, Hot Spring.. hari mendung dan hujan.. so kitaorg tak boleh naik canopy walkway.. ok gak. at least boleh conserve energy utk climbing esok. so we decided to rent a private room + jacuzzi utk mandi manda..besttt oo. seumur hidup aku tak penah masuk jacuzzi lagi..murah je rent.. RM 20 per hour..aktiviti yg dilakukan rendam2 kaki smbil makan buah2an.. bergosip.. rendam2 badan bla bla bla.. dah abis balik semula ke fairy garden utk overnight.. mak ai.. waktu malamnya adalah sgt sejuk hoccay.. takde air cond pun bilik tu.. tapi humang aih, sejuk tahap dewa jugak la.

Day 5 (6 APRIL 2009) - MONDAY
bersiap2 check out.. breakfast.. then pegi Kinabalu Park.. amik tag, lunchbox and jumpa Mathius, our mountain guide + porter.. Mat ni lucu orgnya.. very the loyar buruk. smpai kadang2 malas betul nak layan dia.. lepas dah say goodbye to chuan ying, kitaorg teruskan pendakian dgn gagah perkasa (pada mulanya.. last2 semua org dah lembik).. azab kesakitan badan, kesejukan, kesengsaraan, kegembiraan, kecantikan semula jadi, kerjasama antara rakan2, memotivasikan diri sendiri dan kawan2.. semua ini hanya boleh dirasai dan difahami oleh org yg pernah naik dan mendaki gunung kinabalu.. it is unexplained experiences.. no words can't describe our condition and situation.. Priceless like Aca said.. aku akan sentiasa ingat ekspedisi memanjat gunung Kinabalu forever.. the best part is, kalo kitaorg rasa dah penat ke, mcm nk pengsan ke, boring2 ke, org tu akan sebut " apa yang penting? yg lain2 akan menyahut KERJASAMA" i missed this so much.. lawak gilos and one more, kitaorg bg nickname LOTR characters kepada setiap org.. watak2 yg diberi sgt sesuai dgn diri masing2.. ahaks..
setelah 6 jam 30 min berjalan sampai juga ke laban rata at 3.30 pm.( from timpohon gate to Laban Rata is abt 6.1 KM).. sebelum tu kitaorg ada byk berenti kat hut2 yg disediakn utk minum air + lunch.. unfortunately, utk jal and shasha, kul 6.00 pm baru sampai laban rata (setelah 9 jam berjalan).. dinner then proceed to Gunting Lagadan tmpt kami bermalam.. sejuk? tak payah cerita la.. tak pernah aku rasa sejuk yg sampai sakit2 badan sampai tahap mengerang. aaarghh.. i hate that part very much. even g europe tu pun tak sesejuk ni.. benci gila..

Day 6 ( 7 APRIL 2009) - TUESDAY
pukul 1.30 am semua org dh bgn. gosok gigi.. mandi? no way!!! minum air panas + makan biskut + ubat.. 2.40 dah get ready utk bergerak..seriuosly rasa sgt nervous.. bole ke aku naik ni.. many thoughts in my mind.. buat sehabis baik je la.. it takes about 2.7 KM to reach the summit.. yup, it seems not that far, but the level of difficulty.. nightmares.. naik tangga berkayu / berbatu.. suhu sgt sejuk.. kasut basah.. oksigen makin kurang.. gelap gelita..sakit kaki. sakit jantung.. ooh semua benda rasa mcm caca marba je.. sure ada rasa mcm menyesal je naik.. aku tak tipu.. badan dah letih cuma minda je yg mengorak kaki melangkah.. aku dah terseparated ngan ina aca n asiah..jal dah patah balik.. shahsa mmg dah tak teruskan journey to summit..stay kat lagadan.. I was alone.. but then ada la org2 yg tak dikenali depan blkg aku..kamera kat bahu pun dah terasa sgt berat..i decided to wait for mat.. suh dia bwk kamera aku.. aku jln punya la slow.. nasib baik mat tunggu gak.. kalo nmpk aku mcm dah nk surrender je, dia akan grab aku then seret jalan sekali dgn dia..on the way up, aku muntah 2 kali.. pergh.. nightmare.. horrible gile.. keluar segala isi perut.. mmg kosong perut aku.. thanks to mat yg sabar tunggu aku dan byk tolong aku.. kali ke 2 muntah, aku decide utk stop je.. masa tu kat 8.0 KM.. lagi 0.7KM nak sampai summit.. aku mmg dah tak boleh nk teruskan dah.. summit dah depan mata, but tetap tak boleh teruskan.. kaki sakit sbb kasut basah.. sejuk yg mencucuk.. mcm frostbite je rasanya... so aku tunggu kat situ smpi aca ina asiah turun.. dlm 30 minit tunggu, aku dah tak tahan sejuk turun sayat2 sorang2.. tunggu kat sayat2 tak sejuk sgt.. ada shelter. at last, reunite semula ngan diaorg then turun ke gunting lagadan sama2.. smpai sana, check out, breakfast dan turun semula ke timpohon gate.. turun ambik masa 4 jam saje.. semua turun serentak takde yg tertinggal.. dah turun bwh, uruskan cert.. naik koktas balik KK.. semua org kepenatan dan tidur kecuali jal yg kena layan driver tu..thanx jal..

Day 7 (8 APRIL 2009) - WEDNESDAY
pagi jln2 area kk city.. pasar filipin.. pasar ikan masin.. then check out.. pegi airport.. semua ok kecuali shahsa yg terlebih berat beg sebyk 6KG.. aduyai sha, redha je la.. dlm flight, semua seat asing2.. sampai LLCT ambik beg dan terus balik.. conclusion, what a beautiful journey.. it's a trip to remember.. Love u guys

anggota trip ke sabah cuti2 Malaysia
1. e.t @ frodo @ mama dlm crite doraemon
2. ina @ legolas @ giant
3. aca @ aragorn @ nobita
4. asiah @ arwen @ sinyu
5. jal @ gandalf @ sizuka
6. shasha @ sam @ doraemon
7. chuan ying @ doralin

p/s: more pics in my facebook photo album..























Monday, 23-Mar-2009 09:43 Email | Share | | Bookmark
Back to Nature Edisi 2, 2009

ceria all the time
try to act super cute.. hehehhe
eceh. creative le kunun2
View all 46 photos...
11 Mac 2009
Ulu Geroh, Gopeng, Perak.

trip yang sempoi.. aku yg conduct dr mula sampai abih. confirmation dgn org asli semai, surat for every dept, lunch, transport.. senang ckp gila kuasa sengsorang la...
yg bestnye, trip ni very adventurous.. naik bas sekolah (yg sgt uzur kondisinya tp power) from Gopeng nak masuk dlm hutan. dah sampai tgh hutan kena jln kaki about 30-40 minit..lalu beberapa anak sungai.. then kena mendaki bukit yg agak mencabar.. rasa mcm nak terkeluar je jantung rasanya..takde warming up, langsung jln mmg la mcm nak pitam je.. tp mission kurang berjaya.. pasal tak jumpa rafflesia yg bloom.. yg mature bud byk le.. yg bloom kelopak nye dah hancur musnah (mungkin sbb kera @ org)...on the way balik tumpang tractor.. malas nk jln (actually nak rasa mcm mana feeling bergayut kt blkg tractor.. best ooo).. then tgk jap tmpt rajah brooke butterfly.. bykl gak spesies ni kt tgh hutan ni.. overall, pueh hati gak aaah walaupun ramai yg kena gigit pacat.. sekali sekala derma darah apa salahnya.. apa2 pun, insyaAllah i'll be back soon.. sbb nak jugak tgk rafflesia yg dah bloom.














[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net